Νέοι Έρωτες

by 14:27 5 Φώναξαν
Αυτές τις μέρες δεν είμαι και στα καλύτερα μου, θέλω να γράψω για πολλά πράγματα που έχω στο μυαλό μου αλλά κρατιέμαι. Επειδή αρκετή μιζέρια υπάρχει στον αέρα αυτό τον καιρό μη την μολύνω και εγώ με τη δική μου...οπότε ας γράψω για ταινίες και συγκεκριμένα για τις τελευταίες Ιαπωνικές ταινίες που είδα....

Πριν καιρό τελείωσα να βλέπω μια νέα τηλεοπτική σειρά το Ryusei no Kizuna εκεί από το πρώτο επεισόδιο βρέθηκε μπροστά μου κύριος Kaname Jun ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά.
Άσε που ήταν ο πρώτος Ιάπωνας ηθοποιός που είδα να είναι μεγαλύτερος από εμένα....
Φυσικά το google πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να δω ότι ο γλυκός - γκαύλας κύριος έπαιζε στην ταινία Casshern...

Casshern
Έτος παραγωγής:2004
Χώρα παραγωγής: Ιαπωνία
Σκηνοθέτης: Kazuaki Kirya
Gender: Science Fiction

Έτσι λοιπόν έτρεξα στον κοντινότερο tracker και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκα σε ένα παράξενο πλανήτη με το όνομα Γη, που μετά από πολλά χρόνια πολέμου τα κράτη ενώθηκαν σε τρία μεγαλύτερα και συνέχισαν να πολεμούν μεταξύ τους ( κάτι σαν την Ευρασία του 1984). Η ιστορία ξεκινάει με έναν καθηγητή ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει ανθρώπινα μέλη για ανταλλακτικά προς τους υπόλοιπους ανθρώπους.


Έτσι σε κάθε μάχη που δίνεται στον πόλεμο (στον οποίο συμμετέχει ο γιος του καθηγητή) τα θύματα του αντίπαλου κράτους διαμελίζονται και τοποθετούνται σε δεξαμενές στο εργαστήριο του. Μετά όμως από ένα ατύχημα στο εργαστήριο τα μέλη αυτά ενώνονται και σχηματίζουν νέους ανθρώπους. Νέους ανθρώπους που δεν θυμούνται το παρελθόν τους και ορκίζονται εκδίκηση προς το ανθρώπινο γένος.


Την ίδια μέρα στο εργαστήριο του γιατρού φέρνουν το σώμα του νεκρού του γιοι. Για να τον σώσει τον τοποθετεί στις δεξαμενές και έτσι αναγεννιέται. Σύντομα ξεκινάει μια μάχη με τους Νέους Ανθρώπους και τους παλιούς. Ο γιος του καθηγητή πλέον προσπαθεί να προστατέψει τους ανθρώπους από την κτηνωδία των Νέων Ανθρώπων. Προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο, να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους από τον εαυτό τους.


Εννοείται ότι είναι ταινία βασισμένη σε anime, το οποίο ξαναπροβάλεται αυτό τον καιρό. Εννοείται ότι είναι τίγκα στα digital effects, εννοείτε ότι οι Ιάπωνες έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους για να φτιάχνουν τέτοιες ταινίες.


Αρτιστικά το αποτέλεσμα μας εντυπωσιάζει. Εντυπωσιακός είναι επίσης ο τρόπος που παρουσιάζεται η ιστορία, το δράμα, ο ρομαντισμός. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που παρουσιάζεται η αγάπη ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και δεν θα το αρνηθώ έκλαιγα με μαύρο δάκρυ όταν τελείωσε η ταινία. Το Casshern γενικά είναι ένα αντιπολεμικό έπος και καθότι Ιαπωνικό τα κλισέ της θέσης της γυναίκας παραμένουν, ο κακός δεν είναι και τόςο κακός και φυσικά η αγάπη κυριαρχεί. Αναμφισβήτητα είναι ένα διαμαντάκι στον Ιαπωνικό κινηματογράφο.


Πρωταγωνιστής είναι ο Yusuke Iseya, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο Sukiyaki Western Django με τον Ταραντίνο, στην ταινία Honey to Clover και στην ταινία Blindness σαν τον πρώτο τυφλό. (από τους λίγους Ιάπωνες που μοιάζουν με αρσενικά πάντως)



Τον "κακό" τον κάνει ο κύριος Toshiaki Karasawa o οποίος παίζει και στο 20 Century boys


φυσικά παίζει και ο έρωτας μου και ο λόγος που είδα την ταινία Kaname jun



ο έρωτας του Casshern είναι η κυρία Kumiko Aso

κρίμα που δεν μπορώ να κάνω screanshots να σας δείξω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις σκηνές ανάμεσα στο ζευγάρι...οι επόμενες ταινίες στα επόμενα ποστ...

Επίσης αν κουραστήκατε να χρησιμοποιείτε τον Keanu Reeves στις ταινίες σας θα πρότεινα να χρησιμοποιείτε από εδώ και πέρα τον κύριο Yusuke που έχει και ταλέντο.

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία

5 Φώναξαν:

Geo είπε...

Την ταινία την είχα δει μετά το Ghost in the Shell 2: Innocence στον κινηματογράφο, σε ένα φεστιβάλ ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Αρχικά ο μόνος λόγος που την είδα ήταν επειδή ο σκηνοθέτης ήταν ο πρώην σύζυγος της αγαπημένης μου JPop τραγουδίστριας, Utada Hikaru και επιπλέον και η ίδια τραγουδούσε το theme song / τίτλων τέλους της ταινίας. Αργότερα όμως χάρηκα που πέρα από ένα τραγούδι της αγαπημένης μου τραγουδίστριας είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει ως ταινία :)

Cookie Basher είπε...

Κι εγώ την είχα δει πριν από χμμ 5 χρόνια; 3; δε θυμάμαι..όπως επίσης δε θυμάμαι και τίποτα πό την ταινία :Ρ

Erisadesu είπε...

μάλλον μονο σε εμένα και σε εσένα άρεσε η ταινία γιατί όπως λέει ο cookie οι περισσότεροι δεν θυμούνται να την έχουν δει...δεν ξέρω εμένα μου άρεσε και μου θύμισε και παλιό γνώριμο βιβλίο η όλη φάση της Ευρασίας...

Geo είπε...

Να πω εγώ την αλήθεια μου θύμισε την ταινία "Το Νησί"

Ανώνυμος είπε...

free casshern download


http://rapidshare.com/files/210465362/caserisadesu.part01.rar
http://rapidshare.com/files/210471432/caserisadesu.part02.rar
http://rapidshare.com/files/210477818/caserisadesu.part03.rar
http://rapidshare.com/files/210483865/caserisadesu.part04.rar
http://rapidshare.com/files/210488992/caserisadesu.part05.rar
http://rapidshare.com/files/210503822/caserisadesu.part06.rar
http://rapidshare.com/files/210509258/caserisadesu.part07.rar
http://rapidshare.com/files/210514166/caserisadesu.part08.rar
http://rapidshare.com/files/210521517/caserisadesu.part09.rar
http://rapidshare.com/files/210526159/caserisadesu.part10.rar
http://rapidshare.com/files/210530178/caserisadesu.part11.rar
http://rapidshare.com/files/210533824/caserisadesu.part12.rar
http://rapidshare.com/files/210542648/caserisadesu.part13.rar
http://rapidshare.com/files/210542649/caserisadesu.part14.rar
http://rapidshare.com/files/210547033/caserisadesu.part15.rar