Τοίχο Τοίχο

by 00:11 0 Φώναξαν

Μόλις είδα το Insurgent online δωρεάν (είδατε τι έκανα εκεί έτσι;)  και πολύ πρόσφατα είδα την real action ταινία του Shingeki no Kyoujin (Attack on titans όπως λάθος μεταφράστηκε στα Αγγλικά), τι κοινά έχουν αυτά τα δύο έργα...το ένα βασίζεται σε βιβλίο, το άλλο σε manga, πρωταγωνιστές είναι μια ομάδα νέων που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πως και οι δύο κοινωνίες, βρίσκονται πίσω από τεράστιους τοίχους. Πίσω από έναν, η κοινωνία της απόκλισης, πίσω από πολλούς η κοινωνία του Shingeki. Πίσω από τοίχο και η κοινωνία στο anime Memories στο segment Cannon Fodder να μάχεται ένα άγνωστο και εχθρό.

Ακόμη ένα κοινό που έχουν και τα τρία πλέον έργα είναι πως οι άνθρωποι μέσα στα τοίχοι, φοβούνται αυτό που βρίσκεται απέξω από αυτά, στην πρώτη περίπτωση φοβούνται το άγνωστο, στη δεύτερη περίπτωση τους τιτάνες και στην τρίτη περίπτωση το ανύπαρκτο. Ψεύτικοι ανειλικρινείς φόβοι.

"Ζήσαμε με τον φόβο των τιτάνων και καταντήσαμε να ζούμε μέσα σε αυτή τη φυλακή που ονομάσαμε τοίχος" είπε ο Eren Jaeger σε ελεύθερη μετάφραση στο Shingkeki. Πόσο δίκιο είχε. Γιατί τελικά δεν υψώνουμε τοίχοι επειδή φοβόμαστε αυτό που υπάρχει έξω, αλλά για να περιορίσουμε τους εαυτούς μας για να μην αναγκαστούμε να ταξιδέψουμε ως εκεί.

Είμαστε οι εχθροί του εαυτού μας και ο υψωμένος τοίχος είναι μια ακόμη φτηνή δικαιολογία. Δεν φοβόμαστε το άγνωστο, ο άνθρωπος από την φύση του είναι περίεργο ον και του αρέσει η εξερεύνηση και η ανακάλυψη, είμαστε απλά δειλοί. Σηκώνουμε τα τοίχοι για να αποφύγουμε καταστάσεις που θα μας βγάλουν από την βολή μας. Είτε αυτά τα τοίχοι είναι απέναντι σε φίλους, συντρόφους, είτε ανάμεσα σε όνειρα, φιλοδοξίες και αποφάσεις.

Αυτά  σκέφτηκα και έκλεισα το παράθυρο αναζήτησης εργασίας της Trivago και δεν έκανα το ένα βήμα παραπάνω ύψωσα τοίχος, γιατί είμαι δειλή...δειλή και τεμπέλα, θέλω να αλλάξω τη ζωή μου, αλλά περιμένω έναν τιτάνα να έρθει να μου ρίξει τον τοίχο αντί να βγω εγώ εκεί στην επίθεση. Άραγε ήρθε η στιγμή που κατάλαβα επιτέλους το τραγούδι των Pink Floyd ή εκείνοι μιλούν για άλλο τοίχος; 

Μην ζείτε στον φόβο, ρίξτε τα τοίχοι σας. Αφήστε τους εαυτούς να παρασυρθεί από το κύμα...μην είστε σαν εμένα. Μην ακολουθείτε τη δειλία μου. Νικήστε τον εαυτό σας. 

Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία