Ελληνικό Καλοκαίρι Προσδοκίες

by 19:28 0 Φώναξαν
Είναι λίγο νωρίς για να μιλάω για το καλοκαίρι αλλά με τρώει η περιέργεια να μάθω τι είναι αυτό το Ελληνικό καλοκαίρι, για το οποίο όλοι μιλάνε και απαρνιούνται ένα υπέροχο ταξίδι στο εξωτερικό στο όνομα του. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες γι' αυτό το φανταστικό πλάσμα που όλοι το έχουν δει και βιώσει εκτός από εμένα. Έτσι σκέφτηκα να γράψω πως φαντάζομαι το Ελληνικό Καλοκαίρι με βάση αυτά που έχω ακούσει και με την κρυφή ελπίδα πως κάποιος θα διαβάσει τις απόψεις μου και θα με ενημερώσει πως είναι όντως έτσι.

1. Το Πρώτο καλοκαίρι! Είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνεις με τη παρέα σου, αφού ίσως τελειώσεις το λύκειο ή ενώ είσαι φοιτητής. Φαντάζομαι πως θα είναι σε κάποιο κοντινό προορισμό, ίσως στην Σκιάθο όπως πήγαν οι δικοί μου φίλοι και γνωστοί. Είναι η πρώτη σου περιπέτεια με τις φίλες / τους φίλους σου, οι πρώτες επιπολαιότητες που αργότερα θα σε κάνουν να απορείς με την αφέλεια σου. Φαντάζομαι δροσερό αεράκι, ελαφρύ ντύσιμο, ξύπνημα το μεσημέρι με ήπιο hangover μέχρι το επόμενο σφηνάκι στο beach bar, πάρτι, διασκέδαση και βόλτες με το αυτοκίνητου κάποιου ατόμου που μόλις γνώρισες και ανατολή του ήλιου σε μια άγνωστη παραλία. Υπερένταση, νεύρα και δάκρυα την ημέρα της επιστροφής...αλλά μια γλυκιά ανάμνηση.


2. Καλοκαίρι με τη σχέση σου. Είχα μια φίλη που δεν σταματούσε να λέει το πόσο θέλει να πάει καλοκαίρι διακοπές με το αγόρι της. Ή καλύτερα πόσο θα ήθελε να έχει αγόρι για να πάει διακοπές μαζί του. Εδώ φαντάζομαι πορτοκαλί ουρανό, άραγμα σε κάποια βεράντα ενός νησιού με μεγάλη ηλιοφάνεια. Βαριεστημένα φιλιά και τεμπέλιασμα ακουμπώντας ο ένας πάνω στον άλλον. Στιγμές άμεσης οικειότητας κάτω από τον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι έχει χρώμα πορτοκαλί. 


3. Καλοκαιρινός έρωτας. Αυτό το καλοκαίρι φαντάζομαι πως σε κάποιο ταξίδι που κάνεις λίγο μεγαλύτερος εκει στα 25 περίπου με φίλους/φίλες γνωρίζεις κάποιον/α και για τις επόμενες ημέρες νιώθεις πως ο κόσμος χωρίς αυτόν/ην δίπλα σου θα είναι άδειος. Στιγμές έντονου πάθους, στιγμές που είστε οι μόνοι άνθρωποι στη γη και μετά ο γλυκός πόνος του αποχαιρετισμού. Ίσως βρεθείτε ξανά μετά από χρόνια, ίσως όχι, ίσως η ιστορία σας να γίνει τριλογία με τον Ethan Hawk..ίσως μιούζικαλ με τον John Travolta να τραγουδάει Summer Love

4. "Αριστοκρατικό Καλοκαίρι". Όποια γυναίκα λέει πως δεν περιμένει έναν πρίγκιπα είναι ψέμα, το αριστοκρατικό καλοκαίρι το έχουν φανταστεί πολλές γεροντοκόρες πριν από εμένα και η ιστορία του έχει παιχτεί πολλές φορές στα μικρά βιβλιαράκια ανακυκλωμένου του Αρλέκιν. Είσαι διακοπές σε ένα υπέροχο Ελληνικό νησί..στη Σύρο, δίπλα σου κάθεται ένας γοητευτικό τουρίστας από το εξωτερικό, πιάνεται τη συζήτηση την άλλη ημέρα σε προσκαλεί βόλτα στο ιστιοφόρο που έχει νοικιάσει με τη παρέα του. Ένα καλοκαίρι που θα θυμάσαι το άρωμα της θάλασσας, του ανέμου στα μαλλιά σου και που γνώρισες έναν πάμπλουτο που θα μπορούσε να σου αλλάξει τη ζωή.

5. Το Κρητικό Καλοκαίρι: Το καλοκαίρι στην Κρήτη έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη, όσοι το βίωσαν και μιλάνε γι'αυτό στάζει μέλι από τα χείλη τους. Το χωρίζω σε δύο υποκατηγορίες.
i - Ορεινό Κρητικό Καλοκαίρι Φαντάζομαι πως φτάνεις στο νησί, με κάποιο μαγικό τρόπο γνωρίζεις έναν υπερφιλόξενο Κρητικο που θα σε γυρίσει στα βουνά της Κρήτης. Εκεί θα ανακαλύψεις την ομορφιά των Ανωγείων, Εκεί πάνω στα βουνά θα μάθεις την αληθινή ομορφιά της Κρήτης, θα συναντήσεις γιαγιάδες σε αργαλειούς και λυράρηδες να πέζουν δίπλα στα κουράδια. Θα είσαι τόσο τυχερός που θα δεις από κοντά να ψήνουν αντικριστά και να σε καλέσουν στο τραπέζι τους.
ii - Παραλιακό Κρητικό Καλοκαίρι: Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, εκεί που κάνεις βόλτα στη παραλία συναντάς ένα ψαρά που μόλις γύρισε από το ψάρεμα και σε προσκαλεί την επόμενη ημέρα μαζί του. Έτσι και θα κάνεις, θα μάθεις για το ψάρεμα, θα μάθεις για τη σκληρή ζωή στη θάλασα και θα φας την καλύτερη κακαβιά της ζωή σου. Ψημένη εκεί πάνω στο κρικρί. Θα φύγεις μαγεμένος και με την ελπίδα να γυρίσεις. 
iii - Χανιώτικο Καλοκαίρι: Εκεί που απολαμβάνεις το φαγητό σου κάποιος θα ακούσει πως είσαι από Θεσσαλονίκη και θα σου κεράσει ένα κρασί, δύο, τρία. Οι επόμενες νύχτες θα βρίσκουν τις δύο παρέες μαζί...αυτό θα είναι ένα καλαοκίρι που θα γεννηθούν φιλλίες, σχέσεις ετών και πριν το καταλάβεις κάθε καλοκαίρι σου θα σε βρίσκει εκεί. Ενώ σύντομα θα γίνεται μία οικογένεια ως κουμπάροι και πάντα θα μιλάτε με αγάπη για εκείνο το Χανιώτικο καλοκαίρι που γνωριστήκατε.

Ποιο θα είναι άραγε το δικό μου καλοκαίρι; Θα έρθει και η δική μου σειρά για Ελληνικό Καλοκαίρι ή οι δικές μου καλοκαιρινές ιστορίες ξοδεύτηκαν με τις υπέροχες παιδικές μου καλοκαιρινές διακοπές;

Η απάντηση έρχεται από εμένα με το κείμενο "Ελληνικό Καλοκαίρι Πραγματικότητα". 


Erisadesu

Developer

Ιερή Δούλη της Θεάς Καφροδίτης, το όνειρό της εινα να γίνει blogger, να ζήσει στην Ιαπωνία και να μάθει ορθογραφία